Tiramisu
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 4-5 ek. cukor
- 4 dl habtejszín
- 2 csomag babapiskóta
- 4 dl frissen főzött kávé
- kb. 1-2 ek. kakaó a tetejére
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 tk. rumaroma
- 2 tk. vanília aroma
Elkészítés:
Először lefőzzük a kávét és hagyjuk egy kicsit kihűlni. A habtejszínt kemény habbá verjük,utána a mascarponét a cukorral jó alaposan kikeverjük és kis adagokban hozzákeverjük a felvert tejszínt, majd a vaníliás cukrot, a vanília aromát és a rumot is hozzáöntjük. Ízlés szerint a krémbe is rakhatunk kávét.
Jöhet az összeállítás.A babapiskótákat a kávéba mártjuk és egy sort teszünk ki,egy már előre kikészített tálba.Ezután jön egy kis adag krém,majd megint egy sor babapiskóta.Ezt a műveletet addig ismételjük,míg elfogy a krém(az legyen a tetején).Végezetül megszórjuk kakaóval és tálalásig a hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára.