Mascarponés tejcsokiganache torta
Hozzávalók:
(26 cm átmérőjű tortaformához)
Piskóta:
- 10 db tojás
- 10 ek. cukor
- 7 ek. liszt
- 3 ek. holland kakaópor
Krém:
- ½ l habtejszín (+2 dl a díszítéshez)
- 30 dkg Milka tejcsokoládé (+ 10 dkg étcsokoládé a díszítéshez)
- 250 g mascarpone
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, óvatosan beleforgatjuk, majd hozzáforgatjuk a lisztet és a kakaóport is. Sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük, 180°-on 50 percig sütjük.
Krém:
A tejszínben felolvasztjuk az tejcsokoládét, ha kihűlt, hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap kemény habbá verjük a mascarponével.
A tortát 3 egyenlő részre vágjuk, a krémet 3 egyenlő részre osztjuk. 2 rész krémet beletöltjük a piskótába, a 3. rész krémmel körbekenjünk. Díszítéshez felverjük a 2 dl tejszínt, teszünk bele annyi evőkanál kakaóport, amilyen sötétre szeretnénk színezni. Felolvasztjuk mikróban a 10 dkg étcsokoládét 1 ek. kókuszolajjal/olajjal, habzsákba töltjük, apró lyukat vágunk rajta, és lecsurgatjuk vele a torta oldalát. (Opcionális: Összefirkálhatjuk a torta tetejét is tetszőleges mintával) A csokis tejszínhabot habzsákba töltjük, csillagcsővel habrózsákat készítünk.