Tripla csokis torta
Hozzávalók:
(26 cm-es tortaformához)
Piskóta:
- 10 db tojás
- 10 ek. cukor
- 7 ek. liszt
- 3 ek. holland kakaópor
Krémek:
- 2 tábla 70%-os étcsokoládé
- 2 tábla tejcsokoládé (Milka)
- 2 tábla fehércsokoládé (Milka)
- 500 g mascarpone
- 2 zacskó habfixáló
- 5 dl habtejszín
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, óvatosan beleforgatjuk, majd hozzáforgatjuk a lisztet és a kakaóport is. Sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük, 180°-on 50 percig sütjük.
Krémek:
A tejszínt 3 felé osztjuk, egy-egy részben felolvasztjuk a 2-2 tábla csokit. Ha kihűltek, hűtőbe tesszük őket egy éjszakára. Másnap kemény habbá verjük őket, majd elharmadoljuk a mascarponét, és mindegyik krémbe belekeverünk egy-egy adag mascarponét.
A tortát 4 egyenlő részre vágjuk, az alsó rétegbe a fehércsokis, a középső rétegbe a tejcsokis, az utolsó rétegbe pedig az étcsokis krémet töltjük. Mindegyik krémből hagyunk egy kicsit, amit habzsákba töltünk, és megfelelő réteghez krémcsíkot húzunk, nagy vonalakban eldolgozzuk, így rusztikus hatású lesz a torta megjelenése.
