Cseles csokitorta

2017.10.09

Hozzávalók:

(16 cm átmérőjű tortaformához) 

Tészta:

  • 12 dkg darált graham keksz
  • 60 g olvasztott vaj
  • 40 g darált mandula

Krém: 

  • 1 és ½ érett avokádó (ha több krémet szeretnénk,akkor tegyük bele mind a kettőt)
  • 70 g holland kakaó
  • 100 g cukor (én xilitet használtam,de bármilyen cukorral elkészíthető)
  • 50 g olvasztott vaj
  • ½  csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkás kanál vanília aroma
  • csipet só

Elkészítés:

Az alaphoz összekeverjük a kekszet a mandulával majd hozzáöntjük a vajat, a kapott masszát  tortaformába tesszük és alaposan lenyomkodjuk. A további használatig hűtőbe tesszük, körülbelül 15-30 percig. Jöjjön a krém. Az avokádókat botmixerrel vagy egy villa segítségével pépesre összenyomjuk,hozzáadjuk az olvasztott vajat és a vanília aromát. Ez után jöhetnek a száraz összetevők, a kakaó,cukor,vaníliás cukor,só.Alaposan összekeverjük majd a hűtőből kivett alapra öntjük és minimum 2 órára visszatesszük a hűtőbe. Kedvünk szerint idénygyümölccsel díszíthetjük.

© 2017 The Baking Girls receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el