Cseles csokitorta
2017.10.09
Hozzávalók:
(16 cm átmérőjű tortaformához)
Tészta:
- 12 dkg darált graham keksz
- 60 g olvasztott vaj
- 40 g darált mandula
Krém:
- 1 és ½ érett avokádó (ha több krémet szeretnénk,akkor tegyük bele mind a kettőt)
- 70 g holland kakaó
- 100 g cukor (én xilitet használtam,de bármilyen cukorral elkészíthető)
- 50 g olvasztott vaj
- ½ csomag vaníliás cukor
- 1 mokkás kanál vanília aroma
- csipet só
Elkészítés:
Az alaphoz összekeverjük a kekszet a mandulával majd hozzáöntjük a vajat, a kapott masszát tortaformába tesszük és alaposan lenyomkodjuk. A további használatig hűtőbe tesszük, körülbelül 15-30 percig. Jöjjön a krém. Az avokádókat botmixerrel vagy egy villa segítségével pépesre összenyomjuk,hozzáadjuk az olvasztott vajat és a vanília aromát. Ez után jöhetnek a száraz összetevők, a kakaó,cukor,vaníliás cukor,só.Alaposan összekeverjük majd a hűtőből kivett alapra öntjük és minimum 2 órára visszatesszük a hűtőbe. Kedvünk szerint idénygyümölccsel díszíthetjük.
