Pityókás piskóta
2017.10.09
Hozzávalók:
- 2 dl fehérbor
- 1 csomag babapiskóta
- 5 dkg durvára vágott dió
- 3 tojás
- 4 ek. porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
2 db citrom leve
Elkészítés:
Egy tálba a babapiskótákat kis darabokra tördeljük,hozzáadjuk a durvára vágott diót és meglocsoljuk 1 dl fehérborral.
A tojásokat a porcukorral simára elkeverjük,a maradék bort hozzáöntjük,belereszelünk egy egész citrom héját és kettőnek a levét belecsorgatjuk. Egy hőálló tálban a gőz fölött állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Még forrón a piskótára öntjük,majd betesszük a hűtőbe legalább 4-5 órára, de ha időnk engedi egy napig is hagyhatjuk bent.