Pityókás piskóta

2017.10.09

Hozzávalók:

  • 2 dl fehérbor
  • 1 csomag babapiskóta
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 3 tojás
  • 4 ek. porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db citrom leve

Elkészítés:

Egy tálba a babapiskótákat kis darabokra tördeljük,hozzáadjuk a durvára vágott diót és meglocsoljuk 1 dl fehérborral.

A tojásokat a porcukorral simára elkeverjük,a maradék bort hozzáöntjük,belereszelünk egy egész citrom héját és kettőnek a levét belecsorgatjuk. Egy hőálló tálban a gőz fölött állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Még forrón a piskótára öntjük,majd betesszük a hűtőbe legalább 4-5 órára, de ha időnk engedi egy napig is hagyhatjuk bent.


© 2017 The Baking Girls receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el