Gyümölcstorta /idény gyümölcsből/

2017.10.08

Hozzávalók: 

(26 cm átmérőjű tortaformához)

Piskóta:

  • 10 db tojás
  • 10 ek. cukor
  • 10 ek. liszt
  • 1 zacskó vaníliás cukor

Krém:

  • 500 g málna / eper / szeder / barack/ meggy
  • 150 g porcukor
  • 1 citrom leve
  • 1 zacskó zselatin (por)
  • 2 zacskó habfixáló
  • 5 dl habtejszín (+2 dl a díszítéshez)

Elkészítés:

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, óvatosan beleforgatjuk, majd hozzáforgatjuk a lisztet is. Sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük, 180°-on  50 percig sütjük.

Krém:

A zselatint lábasba szórjuk, ráöntünk ½ dl hideg vizet, 10 percig állni hagyjuk. Közben félreteszünk pár szem gyümölcsöt a krém "darabosításához", a többit botmixerrel összeturmixoljuk. Szűrőbe öntjük, és áttörjük, hozzákeverjük a porcukrot és a citrom levét. A zselatinhoz hozzákeverjük apránként a gyümölcspépet, mérsékelt tűzön addig melegítjük, míg a zselatin teljesen fel nem olvad.

A lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a 2 habfixálót, majd apránként beleforgatjuk a gyümölcszselét is, majd beleszórjuk a félretett gyümölcsszemeket.

A piskótát 3 fele vágom, a krémet 2 részre osztom (3-4 evőkanálnyit félreteszek) és betöltöm.

Felverem a maradék tejszínt kemény habbá, hozzákeverem a félretett gyümölcsös krémet és körbekenem vele a tortát. A maradék habot habzsákba töltöm, és habrózsát készítek. (Kijelöljük a szeletek helyét, és minden szeletre, valamint a torta közepére nyomunk csillagcsővel egy-egy habrózsát.) Gyümölcsszemeket ültethetünk a habrózsa közepére. (Opcionális)

© 2017 The Baking Girls receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el