Lúdláb
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 tojás
- 6 ek. liszt
- 6 ek. cukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 7 ek. liszt
- 7 ek. cukor
- 3 ek. kakaó
- 4 dl tej
- 25 dkg vaj
- 2 mokkáskanál rumaroma
Tetejére:
- 10 dkg csoki
- magozott meggy (opcionális)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjéket kemény habbá verjük majd a sárgájához keverjük kis adagokban, egyszerre a sütőporos liszttel. 180°-on kb. 30 percig aranybarnára sütjük.
Krém:
A lisztet a cukorral és a kakaóval elkeverjük majd hozzáöntjük a tejes és simára kavarjuk és sűrű krémet főzünk belőle.Amikor kihűlt hozzákeverjük a habosra kavart vajat és a rumaromát.
A krémet a kihűlt piskótára tesszük és a megolvasztott csokit a tetejére öntjük(hogy a csoki folyós legyen egy kis vizet vagy olajat önthetünk hozzá.).A tésztát kockára szeleteljük és ízlés szerint meggyel díszíthetjük.