Lúdláb

2017.10.07

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek. liszt
  • 6 ek. cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 7 ek. liszt
  • 7 ek. cukor
  • 3 ek. kakaó
  • 4 dl tej
  • 25 dkg vaj 
  • 2 mokkáskanál rumaroma

Tetejére: 

  • 10 dkg csoki
  • magozott meggy (opcionális)

Elkészítés:

Piskóta: 

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjéket kemény habbá verjük majd a sárgájához keverjük kis adagokban, egyszerre a sütőporos liszttel. 180°-on kb. 30 percig aranybarnára sütjük.

Krém:

A lisztet a cukorral és a kakaóval elkeverjük majd hozzáöntjük a tejes és simára kavarjuk és sűrű krémet főzünk belőle.Amikor kihűlt hozzákeverjük a habosra kavart vajat és a rumaromát.

A krémet a kihűlt piskótára tesszük és a megolvasztott csokit a tetejére öntjük(hogy a csoki folyós legyen egy kis vizet vagy olajat önthetünk hozzá.).A tésztát kockára szeleteljük és ízlés szerint meggyel díszíthetjük.

© 2017 The Baking Girls receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el