Túrós gyümölcstorta /idény gyümölcsből/
Hozzávalók:
(26 cm átmérőjű tortaformához)
Piskóta:
- 10 db tojás
- 10 ek. cukor
- 10 ek. liszt
- 1 zacskó vaníliás cukor
Krém:
- 500 g málna / eper / szeder / barack/ meggy
- 150 g porcukor
- 1 citrom leve
- 2 zacskó habfixáló
- 3 dl habtejszín (+2 dl a díszítéshez)
- 500 g túró
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, óvatosan beleforgatjuk, majd hozzáforgatjuk a lisztet is. Sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük, 180°-on 50 percig sütjük.
Krém:
Feldarabolom a gyümölcsöket. A túrót összekeverem a porcukor felével és a citromlével, majd beleteszem a feldarabolt gyümölcsöt. A tejszínt kemény habbá verem a 2 habfixálóval és a porcukor másik felével. Óvatosan összeforgatom a két krémet.
A piskótát 3 fele vágom, a krémet 2 részre osztom (3-4 evőkanálnyit félreteszek) és betöltöm.
Felverem a maradék tejszínt kemény habbá, hozzákeverem a félretett krémet és körbekenem vele a tortát. A maradék habot habzsákba töltöm, és habrózsát készítek. (Kijelöljük a szeletek helyét, és minden szeletre, valamint a torta közepére nyomunk csillagcsővel egy-egy habrózsát.) Gyümölcsszemeket ültethetünk a habrózsa közepére. (Opcionális)
