Túrós gyümölcstorta /idény gyümölcsből/

2017.10.07

Hozzávalók: 

(26 cm átmérőjű tortaformához)

Piskóta:

  • 10 db tojás
  • 10 ek. cukor
  • 10 ek. liszt
  • 1 zacskó vaníliás cukor

Krém:

  • 500 g málna / eper / szeder / barack/ meggy
  • 150 g porcukor
  • 1 citrom leve
  • 2 zacskó habfixáló
  • 3 dl habtejszín (+2 dl a díszítéshez)
  • 500 g túró

Elkészítés:

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, óvatosan beleforgatjuk, majd hozzáforgatjuk a lisztet is. Sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük, 180°-on 50 percig sütjük.

Krém:

Feldarabolom a gyümölcsöket. A túrót összekeverem a porcukor felével és a citromlével, majd beleteszem a feldarabolt gyümölcsöt. A tejszínt kemény habbá verem a 2 habfixálóval és a porcukor másik felével. Óvatosan összeforgatom a két krémet.

A piskótát 3 fele vágom, a krémet 2 részre osztom (3-4 evőkanálnyit félreteszek) és betöltöm.

Felverem a maradék tejszínt kemény habbá, hozzákeverem a félretett krémet és körbekenem vele a tortát. A maradék habot habzsákba töltöm, és habrózsát készítek. (Kijelöljük a szeletek helyét, és minden szeletre, valamint a torta közepére nyomunk csillagcsővel egy-egy habrózsát.) Gyümölcsszemeket ültethetünk a habrózsa közepére. (Opcionális)

© 2017 The Baking Girls receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el